Rätt musik till varje tillfälle
Uncategorised

Rätt musik till varje tillfälle

Under sommaren finns det ingenting härligare än att vara utomhus och umgås med sina vänner. Den svenska sommaren är kort och det gäller att ta tillvara på den till fullo. Därför är det vanligt att man bland mycket mer planerar en kräftskiva, midsommar och bastubad. Kanske spenderar du många kvällar på en båt eller så är du mer en strandmänniska. Uteserveringar är det näst intill universellt att man tycker om och de bästa stunderna är ofta i ens egen trädgård med människor man bryr sig om och ett glas vin eller två. Om man planerar en kräftskiva finns det mycket att tänka på. Bland annat en passande kräftskiva dukning och musik som passar till eventet. Musik kan nämligen höja vilken upplevelse som helst och därför bör man inte förbise detta moment när man planerar en kräftskiva för genom att välja rätt musik tar du stämningen till topp och hjälper den att hålla uppe hela kvällen.

De populäraste midsommarlåtarna är ofta samma år efter år med ett par nya låtar som letar sig in i hit-listan. Överlag lyssnar svenskarna på väldigt annorlunda musik under sommaren i jämförelse med vad man lyssnar på under vintern och det är oftast gladare och poppigare musik som spelas i högtalarna på utecaféer, i butiker och hemma i trädgården. Musik spelas mer frekvent under sommaren och framför allt står många festivaler i fokus. Svenskar älskar helt enkelt att gå på festivaler och till stor del har detta att göra med att man kan vara utomhus, umgås med dem man bryr sig om, dricka gott, ha roligt och se sina favoritartister. Helt enkelt inga konstigheter alls. Om du älskar musik finns det en del festivaler som du helt enkelt inte vill missa.

Oavsett vad du planerar för typ av event i sommar är det klokt att ta ungefär 20 minuter att sätta ihop en spellista som är passande för det som ska göras. Om ni ska vara på en båt kan riktig sommarmusik passa bra eller lite mer äventyrlig musik som har att göra med hav och att resa runt. En god idé är att skapa en gemensam spellista som alla som kommer till eventet har tillgång till och där man kan sätta in sina favoritlåtar. Det kan vara bra att sätta en gräns att varje person bara får välja 10 låtar för att alla ska få chansen att lyssna på sin musik. Detta beror helt på hur många som kommer till eventet men om man är nojig över att välja rätt musik på egen hand är det alltid en god idé att låta andra bidra med sin musik. Om detta inte är rätt väg att gå kan du istället helt skjutsa över ansvaret på någon av gästerna.