Lady Gaga, del 2 – Paparazzi, Fame Monster, Telephone och Bad Romance
Popmusik

Lady Gaga, del 2 – Paparazzi, Fame Monster, Telephone och Bad Romance

Lady Gaga var vid det laget ganska ung, runt 22-23 år och ingen tonårsstjärna. Hennes stil var lite artificiell. Håret var blonderat; hon är naturlig brunett. Kläderna verkade väljas ut mer för att dra till sig uppmärksamhet än för att de var snygga. Ytterligare singlar som Ey Ey, Love Game och Paparazzi följde.

Med Paparazzi var det första gången som Lady Gaga gjorde en längre musikvideo. I videon till Paparazzi spelade en svensk skådis, Alexander Skarsgård, som hennes motpart. I videon försöker pojkvännen, spelad av Skarsgård, att på olika sätt ta kål på Lady Gaga för att få nya rubriker till paparazzifotografierna. Innan själva låten drar igång inleds videon med några scener som med sina repliker och sin dramatik mer liknar en kortfilm. Skarsgårds figur försöker förråda Gaga för pengarnas skull men misslyckas.

Senare under 2009 släppte Lady Gaga en andra skiva som tog henne från känd artist till att som genom en katapult föra henne hela vägen till status av en internationell superstjärna. Ungefär samtidigt, kanske något senare, började Lady Gaga använda sitt inflytande till att politiskt påverka främst USA men även omvärlden och tog ställning i vissa frågor. De utmanande videorna fortsatte hon med, inte minst i Telephone där hon gör en duett med Beyonce.