Backstreet Boys
1990-talets musik

Backstreet Boys

En av de stora och populära artisterna under 1990-talet var den oerhört populära pojkgruppen Backstreet Boys som slog igenom med dunder och brak mitt under 1990 – talets mittpunkt.

Det hela började när en av gruppens medlemmar Brian Littrell fick veta mitt under en lektion i amerikansk historia på hans High School att han hade ett telefonsamtal som han behövde ta. Och eftersom detta var på den tiden när alla inte ännu hade en mobiltelefon i fickan (snarare hade i princip ingen elev på en High School det) så gick han helt enkelt ut ur klassrummet.

Det säger kanske något om hur viktigt samtalet var, detta att han fick lämna lektionen för att svara på det samtal som han fick. Den som ringde var hans kusin. Kusinen Kevin Richardson frågade honom om han kunde vara med på en audition för en ny grupp som var på gång. Brian utförde en audition, direkt över telefonlinjen. Nästa dag så var han hastigt och lustigt på väg till Orlando i Florida, så auditionen gick troligen mer än okej. Han tog första bästa flyg ner dit.

Det ena ledde till det andra. Och senare samma vår så blev Backstreet Boys officiellt ett band.

I maj den våren uppträdde gruppen tillsammans för första gången på en större show, nämligen i vattenparken (eller ett slags zoo snarare) Sea World i Florida. De uppträdde för en publik på över 3000 personer. Men det var endast början.

Sommaren det året började Backstreet Boys med att uppträda mer och mer på olika ställen. Det rörde sig inte alltid om typiska konsertlokaler. De spelade på allt från köpcentrum till välgörenhetsevenemang över hela Florida. Det var en het sommar men för Backstreet Boys del var den ännu ganska kylig. De hade alltså en svensk sommar.

Men de kämpade på. Två år senare började det lossna med två singlar. Resten är historia.