Håkan Hellström
Uncategorised

Håkan Hellström

Göteborgs egen stolthet Håkan Hellström, vilken man! Denna man som numera är hela 45 år gammal har tagit Sverige med storm. Han har sålt ut Ullevi gång på gång och sjungit sina låttexter som “känn ingen sorg för mig Göteborg”, “kärlek i ett brev skickat tusen gånger” för flera tusen människor. Det är just texterna som sägs vara hans nyckel till framgång och riktiga Håkan-fans kan flertalet av texterna och har kunnat följa hans karriär redan från den dagen då han var trummis i bandet Broder Daniel eller sångare i Påvel.

Sålt ut Ullevi

Denna berömda sångare har sålt ut Ullevi ett flertal gånger och har faktiskt slagit rekordet på arenan med sina 70 144 unika besökare på en och samma konsert. Med detta rekord har han slagit världsartister som Bruce Springsteen, Coldply, Guns N Roses, Ed Sheeran, Madonna med flera! Under konserttiderna har Håkans musik ekat över stadens alla gator, såväl från nattklubbar, lägenheter, balkonger och uteserveringar har musiken spelats högt och lågt. Utanför själva arenan har fans suttit och väntat för att få stå längst fram vid scen. Fansen har även de spelat musiken högt från begagnad ipad eller från mobiltelefoner på högsta volym i väntan på att konserten ska dra igång. När Håkan Hellström haft sina konserter har ingen göteborgare varit ovetande om eventet i staden! Detta dock inte helt och hållet till allas stora förtjusning.

Historia Håkan Hellström

Denna omtyckta artist är från en förort till Göteborg kallad Västra Frölunda, hans första riktiga kända musikarbete var i gruppen Broder Daniel där han var trummis. Därefter var han trummis i bandet Honey is Cool och sångare under en kortare period i bandet Påvel. Strax efter detta började Håkan Hellström skriva på sina egna låter och år 2000 släppte han sitt första album med namnet “Känn ingen sorg för mig Göteborg” och tätt därpå gav albumet “Luften bor i mina steg” och “Det är så jag säger det” år 2002 och 2004. Med jämna mellanrum har han åren därefter släppt ytterligare 5 hela album till fansens stora förtjusning!

Framtiden för Håkan Hellström

Hur framtiden blir för Håkan Hellström är det antagligen bara han själv som vet. Många fans går dock och väntar på nytt material och nya konserter. Rykten går om att Håkan Hellström ska ha ytterligare en konsert på Ullevi under sommaren 2019. Anledningen till detta rykte är att han haft spelningar på den stora arenan vart annan år sedan 2014. Dock närmar sig sommaren med stormsteg och än så länge har ingen nyhet om en ny spelning släpps och därmed verkar ryktet vara ganska osannolikt i nuläget. Men vem vet kanske kommer Håkan Hellström och överraskar under påskhelgen med ett konsertsläpp på Ullevi under sommaren 2019!